Algemene informatie

A.T.T.V. Blauw-Wit is opgericht op 10 maart 1948. Daarmee is het één van de oudste tafeltennisverenigingen in Twente. De statuten van de vereniging werden Koninklijk goedgekeurd bij Koninklijk besluit van 23 oktober 1973 nummer 94. Blauw-Wit is als vereniging aangesloten bij de Nederlandse Tafeltennisbond.

Vanaf de beginjaren is het doel van de vereniging om de leden op een prettige manier tafeltennis te laten spelen, waarbij sportiviteit en gezelligheid hoog in het vaandel staan. Onze teams spelen in alle verschillende klassen mee in de competitie waardoor er voor iedereen plek is, ongeacht welk niveau iemand heeft.

In het bijna 70 jarig bestaan is de vereniging op diverse locaties gehuisvest geweest in Almelo. Na het noodgedwongen vertrek aan de Ganzendiepstraat vanwege sloop van de gymzalen en kantine, is de vereniging nu alweer ongeveer 20 jaar gehuisvest aan de Reeststraat in Almelo. Deze periode is alleen tijdelijk onderbroken geweest doordat op 22 juni 2008 onze kantine en speelzaal volledig in vlammen op is gegaan. In 2011 kwam er eindelijk groen licht voor de herbouw van de gymzaal en natuurlijk onze eigen kantine. Door de geweldige inzet van diverse leden hebben we er zelf voor gezorgd dat we weer in het bezit zijn van een geweldig mooie en gezellige kantine. Hier zijn we dan ook oprecht trots op.

Onze vereniging telt momenteel ongeveer 70 leden, waarvan de grote meerderheid ook in competitieverband actief is. In de najaarscompetitie 2018 spelen er 8 senioren en 2 jeugdteams in competitieverband. Elk jaar worden er natuurlijk ook de clubkampioenschappen en een afsluittoernooi georganiseerd en kun je meedoen aan diverse andere toernooien in de regio.

Er wordt 2 keer per jaar een competitie gespeeld, in het voorjaar (februari tot mei) en in het najaar (september tot december). Een competitie bestaat uit een poule van 6 teams. Elk team bestaat uit (minimaal) drie spelers. Je speelt tegen elk team uit de poule een uit- en thuiswedstrijd. In totaal speel je 10 wedstrijden. Tijdens een wedstrijd speelt iedereen 3 enkelpartijen en er wordt 1 dubbel gespeeld. In totaal worden er dus 10 partijen gespeeld. Naast de gewone competitie is er nog een bekercompetitie in de maanden mei en juni. Hier kun je zelf een team samenstellen met spelers van verschillend niveau.

Naast het tafeltennissen organiseert Blauw-Wit gedurende het jaar natuurlijk ook diverse andere gezellige activiteiten zoals het jeugdweekend, pokeravonden, dartavond, biljartavond en de jaarlijkse feestavond. Tevens organiseert Blauw-Wit jaarlijks het Top Team Toernooi waar alle regionale toppers uit de afdeling oost acte de présence geven.

Zoals u ziet is er bij Blauw-Wit van alles te doen. Dus mocht u het leuk vinden om een keer een kijkje te nemen, u bent van harte welkom. De eerste vier weken kun je een kijkje nemen om een beetje een indruk te krijgen wat tafeltennis is en wat Blauw-Wit is, want we zijn méér dan alleen een tafeltennisvereniging. Uiteraard krijg je dan ook de mogelijkheid om een balletje te slaan. Als het je bevalt kun je je opgeven door middel van het invullen van het aanmeldingsformulier dat in onze kantine te verkrijgen is en ook te downloaden is van onze website. Dit formulier kun je afgeven aan de bar, bij een trainer of opsturen naar één van de bestuursleden.

Met vriendelijke groet,

Bestuur ATTV Blauw-Wit