Algemene Informatie

Competitie

Er wordt 2 keer per jaar een competitie gespeeld, in het voorjaar (februari tot mei) en in het najaar (september tot december). Een competitie bestaat uit een poule van 6 teams. Elk team bestaat uit (minimaal) drie spelers. Je speelt tegen elk team uit de poule een uit- en thuiswedstrijd. In totaal speel je 10 wedstrijden. Naast de reguliere competitie is er in de maanden mei en juni een bekercompetitie. Hier mogen teams zelf worden samengesteld, ondanks het ratingverschil.

Wedstrijdavond

Bij Blauw-Wit beginnen senioren wedstrijden om 20:00 uur en jeugdleden spelen op zaterdagmiddag. Een wedstrijd duurt over het algemeen een hele avond of middag. Omdat we een bar hebben en we afhankelijk zijn van vrijwilligers, is er een bardienst avond in het leven geroepen voor de senioren teams. Voor de jeugd vragen we de ouders van de teams die thuis moeten spelen een middag bardienst bij te draaien. Ieder seizoen wordt er een bardienst schema onder de leden verspreid.  

ELO-Rating

ELO Rating is een score die je verdient door wedstrijden te spelen. Win je? Dan krijg je punten, verlies je? Dan verlies je wat punten. Het aantal punten dat je verliest hangt af van het verschil tussen jou en je tegenstander. Heeft iemand een veel hogere rating en win je? Dan stijgt je ELO behoorlijk! Wel wat minder leuk als je een keer een slechte dag hebt, want dan verlies je een behoorlijke hap aan punten.  Op basis van ELO-Rating wordt je team ingedeeld.

Activiteiten

Naast het tafeltennissen organiseert Blauw-Wit gedurende het jaar natuurlijk ook diverse andere gezellige activiteiten zoals het jeugdweekend, pokeravonden, dartavond, biljartavond en de jaarlijkse feestavond.
Tevens organiseert Blauw-Wit jaarlijks het Top Team Toernooi waar alle regionale toppers zich van hun beste kant laten zien. Wil je meer informatie of helpen activiteiten te regelen? Neem dan contact op met de activiteitencommissie

Wij spelen tafeltennis, jij binnenkort ook?

Lijkt het je leuk om een keer te kijken of mee te doen met de training? Dan kun je de eerste vier weken gratis meedoen om Blauw-Wit te leren kennen. Lijkt je het na die tijd leuk? Dan kun je een aanmeldformulier invullen bij de bar of dit online doen.