Blauw-Wit dames ongenaakbaar tijdens Top 10 / Top 6 Toernooi Effekt’74

januari 11, 2017

Afgelopen zaterdag was er weer de jaarlijkse (voorjaars) seizoenopening met het Top 10 / Top 6 toernooi bij onze buurvereniging Effekt’74 in Wierden. Alle uitgenodigde deelnemers waren aanwezig ondanks de door het KNMI aangekondigde code oranje, viel trouwens reuze mee met de gladheid.

Bij de heren viel in de poulefase al (helaas voor Blauw-Wit) een verassing te noteren met de vrij kansloze 3-0 nederlaag van titelverdediger Jos Reuvekamp tegen een erg sterk spelende Ramon Henning. Ondanks dat Jos later wel een knappe 3-1 overwinning behaalde op Tom Coenen betekende dit voor hem uitschakeling in de poulefase op basis van onderling resultaat. In de andere poule moest de andere Blauw-Wit deelnemer Raymond Hendriks het opnemen tegen meervoudig winnaar Thijs Smit en de van het thuisvoordeel genietende Gert-Jan Arends. Ondanks dat hij bijna favoriet Thijs Smit (11-9 in de 5e game) op een nederlaag trakteerde kon hij zijn goede prestaties in de competitie geen vervolg geven door zich te plaatsen voor de kruisfinales. In de twee kruisfinales was het dus ook twee keer ENTAC-Effekt’74. Thijs Smit was duidelijk een maatje te groot voor Ramon Henning en Gert-Jan Arends was niet opgewassen tegen Tom Coenen. In een spannende finale was uiteindelijk Thijs Smit wederom de sterkste.

Hoe anders was het succes voor de Blauw-Wit dames die streden om de Henk Preuter bokaal? In een erg spannende 1e onderlinge partij was Kim Preuter uiteindelijk Linsey Preuter nipt de baas. Doordat beide dames (vooral Kim) vrij eenvoudig de andere dames in de poule versloegen was het een Blauw-Wit finale tussen Kim en Linsey. In de finale leek het alsof Kim haar meeste kruit reeds in de poulefase verschoten had, of was het omdat Linsey steeds vaster werd en gewend raakte aan haar nieuwe rubber? Feit is dat Linsey in de finale duidelijk een maatje te groot was. Beide dames in ieder geval van harte gefeliciteerd met het geweldige resultaat.

Bij de jeugd (helaas zonder Blauw-Wit deelname) was Pepijn Buijnink van DTS de sterkste.